Pommes Geneve - typisk vintermat
Som pendang till Gourmets artikel om bukfylla kontrar jag här med mitt bidrag en utpräglad vinterrätt, som riskerar att bli lite färglös: satsa på en färgglad kyckling (majsmarinerad/fylld eller paprikagniden, kanske?) till.
Pommes Geneve
4 potatisar
1 dl linser
1 vitlök
kycklingbuljong
hackad paprika (1x1 cm bitar) i olika färger
rosmarin
salt, peppar
Skär potatisen i cm-tjocka skivor, stek i olivolja den mosade vitlöken så allt får färg och yta. Fyll på med linserna, rosmarin, salt, peppar och kycklingbuljongen. Koka nästan klar - släng i paprikan.
Servera med massor av olivolja.
Smaken blir rik, mustig och är en oslagbar hjärtvärmare. Funkar säkert med halloumi, men mår bäst av en färgstark kompanjon på tallriken.
Pommes Geneve
4 potatisar
1 dl linser
1 vitlök
kycklingbuljong
hackad paprika (1x1 cm bitar) i olika färger
rosmarin
salt, peppar
Skär potatisen i cm-tjocka skivor, stek i olivolja den mosade vitlöken så allt får färg och yta. Fyll på med linserna, rosmarin, salt, peppar och kycklingbuljongen. Koka nästan klar - släng i paprikan.
Servera med massor av olivolja.
Smaken blir rik, mustig och är en oslagbar hjärtvärmare. Funkar säkert med halloumi, men mår bäst av en färgstark kompanjon på tallriken.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home