Torta al Ricotta e cioccolato
En bearbetning av ett gammalt artisan-recept som jag har hittat nånstans.
2 dl mjöl
1 dl socker
0,75 dl farinsocker
1 msk bakpulver
1 ägg
1 msk mjölk
2 dl is/fryskallt smör
Kör i mixer kort men ordentligt till det ser ut som smulor.
Smörj 23 cm form och pudra med mannagryn. Sätt ugnen på 150 grader.
Tryck ut hälften av pajdegen i botten. Ställ in kylen.
Blanda en burk ricotta med 1,75 dl socker typ och 75 gram riven osötad choklad.
Lägg smeten på botten, strössla resten av degsmulorna ovanpå.
Grädda i ugn i 50 minuter. Låt kallna.
2 dl mjöl
1 dl socker
0,75 dl farinsocker
1 msk bakpulver
1 ägg
1 msk mjölk
2 dl is/fryskallt smör
Kör i mixer kort men ordentligt till det ser ut som smulor.
Smörj 23 cm form och pudra med mannagryn. Sätt ugnen på 150 grader.
Tryck ut hälften av pajdegen i botten. Ställ in kylen.
Blanda en burk ricotta med 1,75 dl socker typ och 75 gram riven osötad choklad.
Lägg smeten på botten, strössla resten av degsmulorna ovanpå.
Grädda i ugn i 50 minuter. Låt kallna.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home