Folkets mat

Mat vi äter, mat vi lagar, mat vi tycker andra ska testa.

måndag, april 23, 2007

Finaste finoljan


För någon månad sen ficka jag en flaska olivolja i present från två kära vänner. Och i lördags insåg jag plötsligt vilken skatt jag haft ståendes i mitt skafferi. Mina lördagsmiddagsgäster bjöds på oliver (grekiska från Kalamata), spansk getost och bröd att doppa i olivolja till fördrinken. Både A och H var lyriska och påstod att oljan smakade tomat. Jag hävdar att den smakade mer än så, ja som ett helt grönsaksland. Oljan heter Planeta, kommer från Sicilien och är gjord på någon av följande olivsorter: Cerasuola, Biancolilla och Nocellara del Belice. Skulle t o m kunna vara en blanding av alla tre. Hur som helst så fick oljan även spela huvudroll i förrätten som bestod av polkabeta marinerad i lite citron och olja, krasse och serranoskinka. Pricken över i:et var nymalen svartpeppar och fler droppar av den mörkgröna maskrosdoftande oljan.

4 Comments:

Blogger Mute said...

Hej Nico. Olivolja ska man vara noga med, så här är några tips, bla om var man kan hitta Planeta:

http://www.olivoljeguiden.se/

Här kan du köpa Planeta:
http://www.dolkinfo.se/Delikatesser/sortiment.htm

Och här:
http://www.pobdelikatess.com/

mer om planeta på deras site:
http://www.planeta.it/home.htm

Kram A

4:46 em  
Blogger nicoletta said...

Hej A

Tack för tipsen. Har du tur blir det lite Planeta på socialistmiddagen.

Vi ses.
Nicoletta

4:52 em  
Anonymous Christina W said...

Jag tror jag ska skicka mannen till NK och köpa Planeta...

10:57 fm  
Anonymous Anonym said...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

12:06 fm  

Skicka en kommentar

<< Home