Strömmingslåda, recept
Det här klassikern hamnar ofta på vårt bord av två skäl: 1) jag är en ekologisk snåljåp och strömming är billigast och mest reko; 2) den går snabbt och görs i ett stycke – inte sällan förbereder jag allt, joggar en runda och ställer vid hemkomst in den i ugnen medan jag duschar.
Olles strömmingslåda (2 portioner)
10-14 strömmingfiléer
minst 4 kokta potatisar
4 ansjovisar, gärna spad
1,5 dl gräddmjölk (hälftenhälften)
0,5 dl ströbröd
dill – jag har Findus i frysen
salt och peppar
en ganska trång form, 10x10 cm, typ
Potatisen kokas alltså.
Sätt ugnen på 200 grader. Potatisen skivas. Formen smöras och potatisen läggs i botten i ett stökigt lager. Ställ fileerna med ryggen upp. Mosa ansjovisen med spadet och grädden. Blanda i dill, salt och peppar. Häll detta över fisken och strö ströbrödet. Grädda i 20 minuter, kanske mer. Servera med hårt bröd och öl.
Olles strömmingslåda (2 portioner)
10-14 strömmingfiléer
minst 4 kokta potatisar
4 ansjovisar, gärna spad
1,5 dl gräddmjölk (hälftenhälften)
0,5 dl ströbröd
dill – jag har Findus i frysen
salt och peppar
en ganska trång form, 10x10 cm, typ
Potatisen kokas alltså.
Sätt ugnen på 200 grader. Potatisen skivas. Formen smöras och potatisen läggs i botten i ett stökigt lager. Ställ fileerna med ryggen upp. Mosa ansjovisen med spadet och grädden. Blanda i dill, salt och peppar. Häll detta över fisken och strö ströbrödet. Grädda i 20 minuter, kanske mer. Servera med hårt bröd och öl.
Etiketter: ansjovis, billig mat, Findus, snålmat, strömming, strömmingslåda
1 Comments:
Strömming är ju supergott och din låda låter ju helt delikat!
Skicka en kommentar
<< Home