Pannbiff
I mitt kök var årets kokbok 2006 och 2007 utan tvekan Leif Mannerströms Husmanskonst. Som jag har lagat ur den, hörni!
Speciellt pannbiff har jag lagat som ett svenskt stadshotell i en Per Rådström-roman. Leifs recept har både stekt lök och råriven lök i smeten. Genialt. Samt då de glasstekta lökringarna till serveringen. Alla tre smaker av lök!
Men jag har upptäckt en sak med Leifs recept: pannbiffsmet ska inte ha vatten i sig och inte mosad, kokt potatis. Det gör pannbiffen mer benägen att falla i bitar.
Meddelas endast på detta sätt.
Speciellt pannbiff har jag lagat som ett svenskt stadshotell i en Per Rådström-roman. Leifs recept har både stekt lök och råriven lök i smeten. Genialt. Samt då de glasstekta lökringarna till serveringen. Alla tre smaker av lök!
Men jag har upptäckt en sak med Leifs recept: pannbiffsmet ska inte ha vatten i sig och inte mosad, kokt potatis. Det gör pannbiffen mer benägen att falla i bitar.
Meddelas endast på detta sätt.
Etiketter: Husmanskonst, husmanskost, Leif Mannerström, lök, pannbiff
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home