Folkets mat

Mat vi äter, mat vi lagar, mat vi tycker andra ska testa.

onsdag, april 30, 2008

Ge guldägg, guldkalvar och guldtackor till Kalles Kaviar


Jenny Smith är marknadschef för Kalles Kaviar på Abba Seafood. Banan, färskost, ägg --- Abba har lyckats förnya ett varumärke som borde vara omöjligt att förnya. Genomslaget är sannolikt monumentalt och inte bara medialt. Även om många nog sett Kaviar-reklamen, så skulle nog försäljningen öka ändå: med fler "kaviarmodeller" syns tuberna bättre i butiken. De som går fram till tuberna reagerar rimligen som jag: "kaviar och banan, vilken djävulusisk mix". Säg att 1% verkligen tycker att 24 kronor är ett bra pris på att utmana Den goda smaken. Men åtminstone 10% tänker nog "en vanlig Kalles vet man ju hur den smakar. Det var länge sedan."

Nu har Kalles Kaviar ett nytt genidrag: Kalles Kaviar Guld. Mer rökt och mer rom. En premium-kaviar mittemellan whisky-nazism och mörk choklad-fantaster med vitmålade Kungsholmen-treor med balkongplaner.

Egentligen borde orden "premium" och "kaviar" omöjliga att kombinera, men när de gjorde detta hände detta för första gången någonsin:

Jag köpte en kaviartub. Jag gick på det. Jag är en konsumtionsslav.

Nu måste jag flytta till Kungsholmen.

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Anonymous gitto said...

...eller så kan du flytta till Munsö som jag, ha fyra mil till närmsta matbutik och gå på det ändå. :) Men jag håller med om att Kalles är vansinnigt smarta!

10:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Home