Folkets mat

Mat vi äter, mat vi lagar, mat vi tycker andra ska testa.

fredag, maj 19, 2006

En evighet

tog det innan Sakis Rouvas (Pekka Heino; det uttalas Rouvás) sa "Sweden" och vi kunde andas ut i TV-soffan. Vi som hade bullat upp med pata-negra-salami, ost i korg, hemkörd kronärtsskocks- och tomatpizza och hallon med vin-santo-kräm för att se Carlola ta oss hela vägen till den stora finalen.

Hallon med vin-santo-kräm
400 g hallon (frysta funkar utmärkt!)
råsocker eller honung
6 savoiardikex
1 bytta mascarpone
1 dl vin santo

Häll en rejäl matsked socker/honung, ett par matskedar vin santo samt hallonen i en skål. Låt dra en stund. Rör ihop mascarponen med resten av vinet och söta efter behag. Smula sönder kexen i ganska stora bitar och varva kex, bär och kräm i lämplig behållare. Toppa med bär. Låt stå i kyl minst en halvtimme. (4 pers)