Folkets mat

Mat vi äter, mat vi lagar, mat vi tycker andra ska testa.

onsdag, maj 10, 2006

Present?

I söndags hade jag pappa över på lunch. Han bjöds på helstekt fläskkarré med olika tillbehör. Som "present" hade han med sig en färsk kyckling som jag lagade till senare på kvällen.

Presentkyckling
2,5 msk garam masala
3 msk paprika (jag använde ett lättrökt paprikapulver från Spanien)
2 tsk cayennepeppar eller chilipulver
2 tsk malen koriander
saften av en 1/2 citron
1 stor vitlöksklyfta (finhackad)
3 cm ingefära (finfördelad)
1/2-3/4 dl naturell yoghurt

Blanda ihop marinaden. Dela kycklingen i fyra. Lägg ner bitarna i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och låt marinera i minst två timmar - helst mer än så. Sätt ugnen på 175 grader och ugnsstek kycklingen i 45-60 minuter beroende på storlek och ugn. Äts med fördel tillsammans med en syrlig sås och ris.

1 Comments:

Blogger Ilva said...

a vad trevligt det later att fa ha pappa pa middag, speciellt nar han kommer med sadan present!

10:18 fm  

Skicka en kommentar

<< Home