Längre kok
I söndags hade jag en färsk kyckling i kylen och lunchgäster på ingång. Vad göra? Jo, egyptisk kyckling med kikärter (fri tolkning av ett Eja Nilsson recept).
1 färsk kyckling
2 gula lökar
4 stora klyftor vitlök
2-4 msk olja
1 röd chili
2 tsk mild paprika
2 tsk torkad gurkmeja
400 g tomater (färska eller hela konserverade)
1 citron
300 g kokta kikärter
fäska örter (koriander, persilja, basilika)
salt och peppar
Stycka kycklingen i sex eller åtta delar. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Stek i oljan. Ha ner chili, paprika, gurkmeja och kycklingen. Låt steka i ca 10 minuter. Ha i tomater, citronsaften av en halv citron, låt koka upp. Nu är det dags för kikärterna och resten av citronen som du skurit i halvmånar. Stick ner citronbitarna på passande ställen. Koka tills kycklingen är klar (ca 30 minuter, längre om du vill att den ska falla sönder). Späd med vatten om du tycker det blir för torrt. Avsluta med att smaka av med salt och peppar samt röra ner färska örter.
1 färsk kyckling
2 gula lökar
4 stora klyftor vitlök
2-4 msk olja
1 röd chili
2 tsk mild paprika
2 tsk torkad gurkmeja
400 g tomater (färska eller hela konserverade)
1 citron
300 g kokta kikärter
fäska örter (koriander, persilja, basilika)
salt och peppar
Stycka kycklingen i sex eller åtta delar. Salta och peppra. Lägg åt sidan. Klyfta löken och grovhacka vitlöken. Stek i oljan. Ha ner chili, paprika, gurkmeja och kycklingen. Låt steka i ca 10 minuter. Ha i tomater, citronsaften av en halv citron, låt koka upp. Nu är det dags för kikärterna och resten av citronen som du skurit i halvmånar. Stick ner citronbitarna på passande ställen. Koka tills kycklingen är klar (ca 30 minuter, längre om du vill att den ska falla sönder). Späd med vatten om du tycker det blir för torrt. Avsluta med att smaka av med salt och peppar samt röra ner färska örter.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home