Nyårsmiddagen 2007
... var inspirerade av de fyra elementen. I sedvanlig ordning la jag och Nicoletta 20 timmar på att planera, shoppa, laga och servera vår vänner. Här är årets meny!
Förrätt: vatten
Rotselleri och broccolisoppa med halstrad pilgrimsmusslor på spätt samt brioche.
Mellanrätt: eld
Frozen päron- och pepparmargarita
Varmrätt: luft
Ankbröst med five-spices potatis och sallad med 7 salladssorter, mango, granatäppelkärnor, rostade pumpafrön och pistagenötter.
Dessert: jord
Rödbets- och chokladkaka med syltad ingefärs-grädde med paranöt och violer
Kommentar:
Ja, ankor flyger inte i luften och briochen blev alldeles för söt och degig. Dessutom är det svårt att matcha tidskritiska råvaror som anka och mussla för 17 gäster: pilgrimsmusslan blev ändock perfekt medan ankbröstet nådde 67 grader och blev kanske inte tillräckligt rosa. Det dracks: Marques Monistrol och ett Lindemans-Merlot. Inte Folkets Mats egna val...
Förrätt: vatten
Rotselleri och broccolisoppa med halstrad pilgrimsmusslor på spätt samt brioche.
Mellanrätt: eld
Frozen päron- och pepparmargarita
Varmrätt: luft
Ankbröst med five-spices potatis och sallad med 7 salladssorter, mango, granatäppelkärnor, rostade pumpafrön och pistagenötter.
Dessert: jord
Rödbets- och chokladkaka med syltad ingefärs-grädde med paranöt och violer
Kommentar:
Ja, ankor flyger inte i luften och briochen blev alldeles för söt och degig. Dessutom är det svårt att matcha tidskritiska råvaror som anka och mussla för 17 gäster: pilgrimsmusslan blev ändock perfekt medan ankbröstet nådde 67 grader och blev kanske inte tillräckligt rosa. Det dracks: Marques Monistrol och ett Lindemans-Merlot. Inte Folkets Mats egna val...
1 Comments:
Jag kan bara tillägga att margaritan var toppen, musslorna fantastiska och salladen perfekt.
Skicka en kommentar
<< Home