Indisk pot au feu
Jag håller just nu på att provlaga ett par recept åt Lisa F-W. Det är spännande eftersom jag så sällan gör det i egentlig mening. Oftast tillagar jag saker på en höft men nu måste jag vara så exakt som jag bara kan.
Hur som helst så provlagar jag ett fiskrecept, som jag inte tänker avslöja nåt om här, men till det har jag gjort en indisk pot au feu. Crossover så att det förslår. Årstiderna skickar så mycket rotsaker i sin Lantlåda just nu så att jag knappt får plats med annat i kylen. Därav pot au feu.
1-2 msk olja
1 tsk spiskumminfrön
1 gul lök, hackad
1 tsk vitlök- och ingefärspasta (jag använder den jag köpte på min Indienresa)
1 msk tomatpuré
1 tsk garam masala
½ tsk gurkmeja
½ tsk råsocker
salt
2 dl vatten
1 stor morot
2 små palsternackor
200 g potatis
50 g rotselleri
hackad färsk koriander
Hetta upp olja och rosta spiskumminfröna. När de mörknar är det dags att ha i löken. Fräs den mjuk. Ha i vitlöks- och ingefärspasta och tomatpuré samt resten av kryddorna. Fräs i ca 20 sekunder. Ha i salt och socker. Häll i vattnet. Koka upp och låt sjuda medan du skalar och skär rotsakerna. Tillsätt rotsakerna i såsen och koka dem mjuka. Precis innan servering blandar du ner den hackade koriandern.
Hur som helst så provlagar jag ett fiskrecept, som jag inte tänker avslöja nåt om här, men till det har jag gjort en indisk pot au feu. Crossover så att det förslår. Årstiderna skickar så mycket rotsaker i sin Lantlåda just nu så att jag knappt får plats med annat i kylen. Därav pot au feu.
1-2 msk olja
1 tsk spiskumminfrön
1 gul lök, hackad
1 tsk vitlök- och ingefärspasta (jag använder den jag köpte på min Indienresa)
1 msk tomatpuré
1 tsk garam masala
½ tsk gurkmeja
½ tsk råsocker
salt
2 dl vatten
1 stor morot
2 små palsternackor
200 g potatis
50 g rotselleri
hackad färsk koriander
Hetta upp olja och rosta spiskumminfröna. När de mörknar är det dags att ha i löken. Fräs den mjuk. Ha i vitlöks- och ingefärspasta och tomatpuré samt resten av kryddorna. Fräs i ca 20 sekunder. Ha i salt och socker. Häll i vattnet. Koka upp och låt sjuda medan du skalar och skär rotsakerna. Tillsätt rotsakerna i såsen och koka dem mjuka. Precis innan servering blandar du ner den hackade koriandern.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home