Folkets mat

Mat vi äter, mat vi lagar, mat vi tycker andra ska testa.

onsdag, januari 07, 2009

Ångad fisk a la thai

Såg på Floyd igår, som inspirerade mig att försöka följande thaiinspirerade fiskrätt.

Olles fisk på thailändskt vis
200 gram vit fisk
ett par msk röd currypasta
2 äggulor
ca 1 dl kokosmjölk
ngn tsk thailändsk fisksås
koriander
finstrimlad chili
limeblad

En stor kastrull med lock får någon dl vatten i botten (eller ångkokare...). Koka upp.
Currypastan blandas väl med kokosmjölken, fisksåsen och ägggulorna i en bunke. Skär fisken i bitar, cirka 2 cm x 2 cm styck. Blanda med kokosmjölksblandningen. Lägg i en skål som tål värme, fiskröran ska nå högt upp. Toppa med koriander, chili och limeblad.

Ställ skålen på botten av den ångande kastrullen, jag använde en uppstickare för att den inte skulle stå direkt mot botten. Ett par knivar borde också funkar. Ånga i cirka 15 minuter tills fisken är klar och kokosägg-blandningen tjocknat.

Servera med ris.

Etiketter: , , , ,