Folkets mat

Mat vi äter, mat vi lagar, mat vi tycker andra ska testa.

söndag, maj 01, 2005

Plommon till dessert

En fruktig men ändå inte lätt dessert passar bra efter en lättare varmrätt.

Plommon, nötter, crema di mascarpone (4 pers)
8 plommon
2 msk vatten
2 msk socker
3 stjärnanis
1 kanelstång eller 1-2 tsk kanel
4 nejlikor
Dela i kvartsklyftor, kärna ur plommonen. Koka ihop tills skalet på plommonen spricker lite snyggt. Låt svalna.

Nötter:
En handfull jordnötter (ej salta)
1 msk socker
lite lite smör
Koka ihop allt till en bränd smet. Bred ut på bakplåtspapper, låt svalna. Krossa.

Crema di mascarpone con cacao
Mascarpone (halv bytta - 100 g?)
2 äggulor
2 msk socker
Vispa gulor med socker och blanda ner i mascarponen tillsammans med 1 msk kakao.

Servera! Ljumma plommonen, lägg i botten. Mascarpone på! Strössla med kolanötterna.

Fett som fan.