Plommon till dessert
En fruktig men ändå inte lätt dessert passar bra efter en lättare varmrätt.
Plommon, nötter, crema di mascarpone (4 pers)
8 plommon
2 msk vatten
2 msk socker
3 stjärnanis
1 kanelstång eller 1-2 tsk kanel
4 nejlikor
Dela i kvartsklyftor, kärna ur plommonen. Koka ihop tills skalet på plommonen spricker lite snyggt. Låt svalna.
Nötter:
En handfull jordnötter (ej salta)
1 msk socker
lite lite smör
Koka ihop allt till en bränd smet. Bred ut på bakplåtspapper, låt svalna. Krossa.
Crema di mascarpone con cacao
Mascarpone (halv bytta - 100 g?)
2 äggulor
2 msk socker
Vispa gulor med socker och blanda ner i mascarponen tillsammans med 1 msk kakao.
Servera! Ljumma plommonen, lägg i botten. Mascarpone på! Strössla med kolanötterna.
Fett som fan.
Plommon, nötter, crema di mascarpone (4 pers)
8 plommon
2 msk vatten
2 msk socker
3 stjärnanis
1 kanelstång eller 1-2 tsk kanel
4 nejlikor
Dela i kvartsklyftor, kärna ur plommonen. Koka ihop tills skalet på plommonen spricker lite snyggt. Låt svalna.
Nötter:
En handfull jordnötter (ej salta)
1 msk socker
lite lite smör
Koka ihop allt till en bränd smet. Bred ut på bakplåtspapper, låt svalna. Krossa.
Crema di mascarpone con cacao
Mascarpone (halv bytta - 100 g?)
2 äggulor
2 msk socker
Vispa gulor med socker och blanda ner i mascarponen tillsammans med 1 msk kakao.
Servera! Ljumma plommonen, lägg i botten. Mascarpone på! Strössla med kolanötterna.
Fett som fan.
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home