Folkets mat

Mat vi äter, mat vi lagar, mat vi tycker andra ska testa.

söndag, maj 29, 2005

Torskx2

Torsk 1
Koka upp ca 5 dl vatten, ha i en fiskbuljongtärning, några krossade vitpepparkorn och lite dill. Låt småkoka ett par minuter. Gnid under tiden in ett par torskfiléer med salt (räkna med 130-150 gram fisk per person) och lägg ner dem i vattnet. Sjud försiktigt i 5-7 minuter. Ta upp filéerna, bottna en tallrik med lite buljong, lägg på fisken, skvätt på lite olivolja. Servera med kokt potatis och kokta primörer, kanske? (2 personer)

Torsk 2
1 msk rostade sesamfrön
2 msk ljus soja
1 tsk honung
fint strimlad chili efter smak
1 finhackad vitlöksklyfta
olivolja efter smak
Blanda ihop alla ingredienser och låt dressingen/marinaden stå och dra ett tag. Woka lite olika grönskaker (jag tog chaminjoner, selleri, morötter, zucchini, lök). Slå marinaden över de varma grönsakerna. Halstra torsken i het panna. Salta och peppra. Bygg på höjden, börja med salladen. (1 person)