Nyårsmenyn
26 gäster. Temat för maten var svart och rött. Följande var menyn:
Kex med vallmo. Tomatmarmelad (enligt Matälskar-Lisas recept – men var försiktig med pepparn) och gåslever. Baba ganouch för vegetarianerna.
Consommé på rotselleri, blodapelsin, blodgrape, rosépeppar. Serverat med krutong, blodpudding och saffran & chokladkokt lök. Blodpuddingen ersattes med madeirastekt portobello för fegisarna.
Lamm under purjoaska med sallad på svarta bönor, oliver och granatäpple med paprika creme och moruna-krydda samt en potatiskaka. Pinjepolenta för vegetarianerna.
Citrus och kanelpannacotta med lakritssmulor, röda rosenblad och färska hallon.
Jag (Olle) blev i vanlig ordning förbubblad lagom till varmrätten men som tur var fanns två professionella servitörer/servitriser bland gästerna så maten serverades helt okej ändå.
Recepten kommer dyka upp här snart, snart, snart.
Kex med vallmo. Tomatmarmelad (enligt Matälskar-Lisas recept – men var försiktig med pepparn) och gåslever. Baba ganouch för vegetarianerna.
Consommé på rotselleri, blodapelsin, blodgrape, rosépeppar. Serverat med krutong, blodpudding och saffran & chokladkokt lök. Blodpuddingen ersattes med madeirastekt portobello för fegisarna.
Lamm under purjoaska med sallad på svarta bönor, oliver och granatäpple med paprika creme och moruna-krydda samt en potatiskaka. Pinjepolenta för vegetarianerna.
Citrus och kanelpannacotta med lakritssmulor, röda rosenblad och färska hallon.
Jag (Olle) blev i vanlig ordning förbubblad lagom till varmrätten men som tur var fanns två professionella servitörer/servitriser bland gästerna så maten serverades helt okej ändå.
Recepten kommer dyka upp här snart, snart, snart.
2 Comments:
det där lät som en fullkomligt bedårande meny
Det var en bedårande meny men svår att fullt ut njuta av när man lagat mat till så många så länge.
Skicka en kommentar
<< Home