Brysselkål
Har inte bloggat så fasligt den senaste tiden, men det betyder inte att jag inte lagat eller tänkt på mat. Jag har mest kört på gamla (och nya) favoriter och återupptäckt glädjen med vegetariskt mat, men när jag var i Bryssel förra helgen kunde jag bara inte undvika att äta kött. Olle lagade en saftig BB-biff, jag åt mycket charkuterier, en OK saltimbocca och en trevlig brysselkåls- och fläsksoppa.
Moulefritsen hoppade jag över (fick höra att det är sååå turistigt att smälla i sig ett halvt kilo vinkokta musslor, varför det?) så jag tog en öl till.
Den största överraskningen var annars den superba äppelkakan jag åt på Kungliga Konstmuséet (Rue Du Musée 9), strunta i konsten och gå direkt till muséets kafé (öppet 10.30-16.30).
Moulefritsen hoppade jag över (fick höra att det är sååå turistigt att smälla i sig ett halvt kilo vinkokta musslor, varför det?) så jag tog en öl till.
Den största överraskningen var annars den superba äppelkakan jag åt på Kungliga Konstmuséet (Rue Du Musée 9), strunta i konsten och gå direkt till muséets kafé (öppet 10.30-16.30).
3 Comments:
Skönt att höra att någon mer än jag insett att museirestauranen kan vara mer värt ett besök än själva muséet.
Konsten var inte så dålig men mitt blodsocker faller sjukt snabbt efter tjoget tavlor med religiösa motiv. Men mat är ju också konst.
jag gillar konst men går ändå alltid och funderar på vad de serverar för gott i restaurangen.
Skicka en kommentar
<< Home